logo-FIFGROUP-vertical logo-FIFASTRA-vertical logo-SPEKTRA-vertical

Wang-Sinawang

sawang sinawang(steemit.com/indonesia)-Wong Ndeso : Penak dadi wong kota, opo-opo ono, mall cedak, dalane alus.“`

Wong Kota : Penak piye ? Mangkat kerjo macet, mulih kerjo macet. Malem minggu macet, tanggal nom macet, parkir rabiso sembarangan lan mbayar. Neng ndeso lalu-lintas lancar, parkir bebas lan gratis.

 

Sing penak ki dadi pegawai hotel. Lingkungane mewah, ber AC, makanane mewah dan terjamin.

Pegawai Hotel : Penak apane ? Yen musim liburan malah rabiso liburan. Yen sepi ra oleh extra penghasilan. Sing penak ki dadi pedagang.

 

Pedagang : Penak apane ? Barang sewarung utangan kabeh, Nek ono suloyone kedunan rego biso2 bangkrut. Penak ki dadi Pegawai Negeri,  kabeh-kabeh ngajeni. Ketemu tonggo : Monggo Pak… monggo Bu Tanggal nom mesti gajian.“`

 

Pegawai Negeri: Penak apane ? Iyo tanggal nom gajian, tanggal tuwek totalan. Gajine “jerman” di jejer wis ora uman. Penak kuwi yo dadi Pak Lurah. Neng endi2 ketemu rakyate. Monggo Pak Lurah. Yen jagong manggone ngarep dhewe.  Saben dino entuk punjungan.

 

Lurah : Penak apane ? Ra cucuk karo modale. Sawah didol, mobil didol nggo nyalon. Gajine ra nutup, saben dino jagongan. Sing enak yo dadi DPR.

 

DPR : Penak apane dadi DPR ? Ora cucuk karo modale, duwit entek nggo kampanye. Bareng dadi gak iso obah blas. Ono proyek sithik wae di penthelengi KPK. Luwih penak yo dadi tukang cukur, iso ngongkeki sirahe wong akeh, sirahe pak camat, bupati, presiden diongkak-ongkek sirahe yo podo meneng wae.“`

 

Tukang Cukur : Penak apane ? Nek salah potongane po meneh kesilet sirahe gojer, sing cukur muring-muring sesasi ra meneng.

Tibak-e kabeh ra ono sing penak. Anggere isih urip yo isih MUMET, PUSING, NGELU, BINGUNG…

mergo kabeh mau gathuke wong urip. Terus Kon Kudu Piye?

 

Monggo dulur, menikmati peran kita masing2. Apa pun pekerjaan kita… Nikmatilah dan Selalu Bersyukur, Bersyukur dan Bersyukur. (Kiep Nio-A60; Bahan dari https://steemit.com/indonesia/@indonesia-01/wong-ndeso-penak-dadi-wong-kota-opo-opo-ono-mall-cedak-dalane-alus-9f04bc0506782)-FR

One Response to Wang-Sinawang

  • Harry Reksosamudrasamkek says:

    Oma Kiep Nio mangan gareme wis pirang2 ton, kenalane sak Gudang Gareme wong Kediri lan panclekan nang endi2 ora ke itung, terus terdampar nang Ibu Kota pusate gossip. Yo jelas omongane mesti akeh benere, koyok wangsinawang kaet jamane unto durung bongkok nganti saiki jaman now yo mmg ngonten podo karo dek artikel iki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Langganan Artikel Gratis
Dengan mendaftarkan alamat email dibawah ini, berarti anda akan selalu dapat kiriman artikel terbaru dari Alumnimaterdei

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Anda pengunjung ke
UD. Setiadarma
Best PRICE, Best QUALITY & Best for YOU! Setiadarma

UD. Setiadarma-Surabaya Sidharta Krisnamurti HP. 08165419447

Percetakan Offset Sidoyoso
Jl. Kedung Cowek 205 Surabaya (0351) 3770001-3718318 Fax. 3763186
Bosch
Bosch Jl. kedungsari 117-119 Surabaya Telp. (62-31) 5312215-5353183-4 Fax. (62-31) 5312636 email: roda_mas888@yahoo.com
Download Buletin Media Alumni Edisi 2
Buletin-MA-utk.-Widget Buletin Media Alumni bag. 1, kilk disini Buletin Media Alumni bag. 2, klik disini buletin Media Alumni bag. 3, klik disini
Alamo
alamo
Download Buletin
buletin-IAMDP 8 Download Buletin klik pada Gambar
Sahabat kita