Dunyo iki wis tuwo

Boncengan sepedaPrabu Singo nate ngendiko: “Dunyo iki wis tuwo, Wis tuwo tur keronto-ronto.”
Contone;
Akeh putro wani karo wong tuwo, Akeh joko dadi dudo, Akeh dudo ngaku joko,
Akeh prawan nglairke putro tanpo bopo, Akeh rondo towo rogo… Jarene ra penak yen ra dikancani joko.

Akeh omah ibadat ra tau disobo. Sing disobo malah omahe germo.
Dijak ibadah mesti semoyo. Jare sambat boyok’e loro.
Elingo yen sakwayah-wayah dipundut sing kuwoso. Ora enom ora tuwo.
Malaekat podo ngincer sing leno.

 

Mulo jo lali ibadah madhep sing kuwoso. Yen mati ben mlebu suwargo.
Yen mlebu suwargo jo lali BB-ne di gowo. Ben iso ngabari lan BBm-an karo konco².
Yen mlebu neroko BB-ne ra usah digowo, amargo sinyale ra ono.

Pitutur Jowo asli ojo dilalekno; Urip iku mung sedelo
Mulo ojo di gawe sengsoro , Ayo podo makaryo golek bondo
Ning ojo lali karo wanito. Sing di sebut suwargo ning ndunyo
Bojo limo ra popo Ben iso kelonan saben dino

Seminggu iku pitung dino. Dadi sing rong dino iso nyilih rondo
Ra usah mikir doso. Sing Kuwoso iku gede pangapuro

Mulo konco…
Tulung pitutur iki di sebarno marang konco lan Moro Tuo
Kowe bakal di antem nganggo tugelan boto. Ra percoyo cubo buktino !!!

Sing meneng berarti rumongso. Sing mesem lan ngguyu berarti kulino…
Sing manyun berarti ra’iso boso jowo
Joke Khusus bagi yg ngerti Bhs Jawa, bagi yang ga ngerti , tanya sama yg ngerti aja deh ….. (Andre Wahjudibroto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Langganan Artikel Gratis
Dengan mendaftarkan alamat email dibawah ini, berarti anda akan selalu dapat kiriman artikel terbaru dari Alumnimaterdei

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Anda pengunjung ke
UD. Setiadarma
Best PRICE, Best QUALITY & Best for YOU! Setiadarma

UD. Setiadarma-Surabaya Sidharta Krisnamurti HP. 08165419447

Percetakan Offset Sidoyoso
Jl. Kedung Cowek 205 Surabaya (0351) 3770001-3718318 Fax. 3763186
Bosch
Bosch Jl. kedungsari 117-119 Surabaya Telp. (62-31) 5312215-5353183-4 Fax. (62-31) 5312636 email: roda_mas888@yahoo.com
Download Buletin Media Alumni Edisi 2
Buletin-MA-utk.-Widget Buletin Media Alumni bag. 1, kilk disini Buletin Media Alumni bag. 2, klik disini buletin Media Alumni bag. 3, klik disini
Alamo
alamo
Download Buletin
buletin-IAMDP 8 Download Buletin klik pada Gambar
Sahabat kita