logo-FIFGROUP-vertical logo-FIFASTRA-vertical logo-SPEKTRA-vertical
Komentar baru

GUYONAN STMJ-DOKTER GIGI

Dokter Gigi

Pak Tarto dokter gigi kondang soko desa Paiton wis kaloko dadi dokter gigi sing mumpuni. Loro untu opo wae mesti cespleng, untu gapuk, untu pecah, untu krowok, untu berlubang pasti mari. Kedadeyan iki wis pirang-pirang taun. Isuk kuwi ketamon pak Da’im sing rambute butak koyok mari kenek razia.

“Kulo nuwun pak dokter untu ….. eeehh dokter gigi.”
“Monggo pak Da’im … kulo aturi lenggah rumiyin” (doktere wis apal nyang pasiene), Sak untoro wektu pak dokter metu karo nggowo uborampe.

“Sakit nopo pak ?” Takonne dokter Tarto

“Niki lho pak dokter, untu kulo niki sedut senut penjenengan tingali rumiyin.” Sakwise diprikso doktere ngomong “Lah niki kedah dicabut pak”
“Pinten pak ongkose ?” Takon pak Da’im nggenahke

“Anu pak … niki kenging arto go jing.”

” Ngaten pak …. nyuwun sewu … kulo gadah arto namung kalih ewu; ingkang tigang ewu kulo sukani kalih mendo (wedus), dene mendo kulo reginipun satus seket ewu, mbenjing wulan ngajeng wedus kulo ingkang meteng meniko medal cempe nipun, pramilo kulo aturi ngetung rumiyin menggah saenipun dados pak dokter gadah utang dateng kulo satus patang puluh pitu ewu.”

“Ngaten pak Da’im …. saenipun untu ingkang ngandap kulo cabut gangsal, dene ingkang nginggil kulo cabut sedoyo, dene sisanipun bade kulo cabut ngenjing, dados impas bapak mboten utang kulo mboten utang” Pak Da’im nesu, rai abang ma-wingo-2 kuping megar, cangkem ngiler Sumber : Humor Suroboyoan. (Aguk-A69)

Nyumet Mercon

Sujak pethuk ambek konco lawase sing jenenge Ele. Pas ketemu loro-lorone iku podho kagete mergo Sujak ambek Ele podho-podho petal sirahe, raine gosong ambek untune yo podho bogange.
Arek loro iku takok takokan opoko kok isok podho bocele.

Sujak cerito lek raine rusak, sirae petal, ambek untune ngowos mergo melok
nyemprot kobongan ambek mangap. “Pas aku mangap dhadhak onok elpiji mbledhos” jare Sujak. Mari ngono Sujak takok nang Ele opoko kok sirae petal.

“Bengi iku aku nyumet mercon ambek rokok. Mari tak sumet, mercone tak balangno wong sing dhodhol soto terus singitan ambek ngisep rokok. Dhadhak wonge ngerti, aku diuber terus sirahku digepuki pikulane soto” jare Ele.

“Lha lek raimu opoko kok gosong” takok Sujak maneh. “Biasa, mari sirahku waras, aku merconan maneh. Mari tak sumet ambek rokok, mercone tak balangno wong sing dhodhol bakso terus aku singitan maneh ambek ngisep rokok. Dhadhak aku ketemon maneh, aku diuber mari ngono diguyang dhudhuhe bakso” jare Ele.

“Wok cik nemene koen iku, ngono yo gak kapok-kapok. Lha lek untumu opoko kok gruwung
kabeh ?” takok Sujak maneh. “Oo lek iki seje ceritone. Pas katene nyumet mercon dhadhak onok arek pacaran liwat”

“Kapok kon, mulakno tah ojok seneng nginceng. Paling kon digibheng ambek sing lanang ” jare Sujak kemeruh. “Gak ngono ceritone . .” jare Ele.

“Opoko lho?” takok Sujak. “Aku lali, Rokokku sing tak balangno” (Sumber : Humor Suroboyoan /Aguk-A69)

6 Responses to GUYONAN STMJ-DOKTER GIGI

  • frans says:

    loh ini blognya kok bahasa jawa? weleh-weleh nanti banyak yang ndak ngerti, lo? mau bikin perubahan?

  • devywaluyo(A-93) says:

    ha…ha..saya juga setuju pak Frans…saya banyak gak ngerti,kalo pake bahasa madura mungkin lebih pas buat saya…:)karena saya lebih fasih bahasa madura…:)

  • johann says:

    lucu.. lucu…
    jarang ada guyonan kayack gini, bikin geli hihihi…
    meski bahasa jawa, justru guyonan ini emang cocok
    dan nyambung mgkn gara2 disampaikan dengan
    bahasa jawa nya ini hihihi…
    lucu…lucu…

  • arema says:

    oyi sip…

  • Aguk-A69 says:

    Halo sobat pecinta http://www.alumnimaterdei.com
    Mohon maaf kalo ada yang tak suka dengan bahasa ibu. Sebenarnya sesekali saya ingin tampilkan bahasa semasa kita sekolah yang kadang dipake pada masa lalu. Sekedar mengingatkan bahwa kita pernah punya sejarah dengan bahasa tersebut. Aguk-A69

  • Sidharta K. says:

    Hehehehehe ………… sepisan-sepisan omong suroboyoan mmemang asyiiik, cak !
    Bengi-bengi kluyuran nan warunge mbok Siti
    Perut keroncongan golek sego lalapan
    Eh , sing onok kok sego rawon iwak empal
    Lho …….. iwak empale kok brewokan ?
    Hayo, empale opo en empale sopo ?????????
     
     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Langganan Artikel Gratis
Dengan mendaftarkan alamat email dibawah ini, berarti anda akan selalu dapat kiriman artikel terbaru dari Alumnimaterdei

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Anda pengunjung ke
UD. Setiadarma
Best PRICE, Best QUALITY & Best for YOU! Setiadarma

UD. Setiadarma-Surabaya Sidharta Krisnamurti HP. 08165419447

Percetakan Offset Sidoyoso
Jl. Kedung Cowek 205 Surabaya (0351) 3770001-3718318 Fax. 3763186
Bosch
Bosch Jl. kedungsari 117-119 Surabaya Telp. (62-31) 5312215-5353183-4 Fax. (62-31) 5312636 email: roda_mas888@yahoo.com
Download Buletin Media Alumni Edisi 2
Buletin-MA-utk.-Widget Buletin Media Alumni bag. 1, kilk disini Buletin Media Alumni bag. 2, klik disini buletin Media Alumni bag. 3, klik disini
Alamo
alamo
Download Buletin
buletin-IAMDP 8 Download Buletin klik pada Gambar
Sahabat kita